قوانین مهم قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی در سال ۱۴۰۲

قوانین مهم قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی در سال ۱۴۰۲

قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی و غرفه‌ها در انواع نمایشگاه‌ها یکی از انواع قراردادهای اجاره است که در آن یک طرف به عنوان مجری یا مالک، غرفه یا تجهیزات را به طرف دیگر به عنوان متقاضی یا مشارکت‌کننده واگذار می‌کند. این قرارداد معمولا به صورت موقتی و برای مدت زمان محدودی تنظیم می‌شود و هدف آن ارائه و معرفی محصولات و خدمات مشارکت‌کننده در نمایشگاه است.

در این بخش به بررسی موارد مهم و حقوقی این قرارداد و شرایط اجاره تجهیزات نمایشگاهی خواهیم پرداخت. اگر به دنبال نکات مهم تنظیم و امضای قراردادهای اجاره در نمایشگاه‌ها هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی و غرفه چیست؟

این قرارداد بین اجاره‌دهنده (موجر) و اجاره‌گیرنده (مستاجر) به منظور اجاره تجهیزات نمایشگاهی برای مدت زمان مشخص (از تاریخ فلان تا تاریخ فلان) منعقد می‌شود. موجر موظف است تجهیزات مورد نظر را در حالت سالم و کارآمد به مستاجر تحویل دهد و مستاجر نیز موظف است آن‌ها را با حفظ و نگهداری مناسب در پایان مدت قرارداد به موجر بازگرداند.

این توافق‌نامه جزو انواع قراردادهای اجاره محسوب می‌شود و تمامی قوانین و مقررات مربوط به اجاره در قانون مدنی را مشمول خواهد شد.

ضرورت تنظیم قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی

شرکت در نمایشگاه‌ها یکی از راه‌های موثر برای افزایش شناخت و بازاریابی کسب‌وکارهاست. در این نمایشگاه‌ها، شما می‌توانید محصولات و خدمات خود را به صورت حضوری و مستقیم به مخاطبان خود نشان دهید و با آنها ارتباط برقرار کنید. همچنین می‌توانید با دیگر شرکت‌ها و کارخانه‌ها در ارتباط باشید و از جدیدترین روش‌ها و فناوری‌های مرتبط با حوزه کاری خود، آگاه شوید.

اما برای شرکت در نمایشگاه‌ها، نیاز به یک فضای مناسب و تجهیزات نمایشگاهی مطابق با نیازهای خود دارید. فضا را می‌توانید از مجری یا مالک نمایشگاه اجاره کنید؛ اما برای اجاره تجهیزات نمایشگاهی لازم است به سراغ مراکزی بروید که این تجهیزات را به صورت اجاره‌ای در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهند. برای این کار، شما باید یک قرارداد رسمی و قانونی با این مراکز ببندید. این قرارداد به شما کمک می‌کند تا حقوق و تعهدات خود را مشخص کنید و از بروز اختلافات و مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کنید.

به عنوان مثال در این قرارداد شما می‌توانید مواردی مانند مدت زمان اجاره، مبلغ اجاره، شرایط تحویل، نحوه استفاده از تجهیزات، مسئولیت‌های مالی و قانونی و موارد دیگر را مشخص کنید. این موارد به شما اطمینان می‌دهد که از تجهیزات اجاره شده به نحو مطلوب و بدون تخلف استفاده کنید و در صورت بروز هرگونه خسارت یا اختلاف، راه‌حلی برای حل آن داشته باشید.

همچنین بخوانید: اجاره سیستم صوتی و باند اکتیو حرفه ای جهت همایش و جشن

ساختار کلی و بندهای مهم در قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی

قرارداد اجاره برای تجهیزات نمایشگاهی یک قرارداد لازم و ضروری است و بعد از تنظیم آن، فقط در شرایط خاصی می‌توانید آن را فسخ کنید. بنابراین، قبل از امضای این قرارداد، باید به نکاتی توجه داشته باشید. این نکات را در ادامه بررسی می‌کنیم.

ساختار کلی و بندهای مهم در قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی

  • طرفین قرارداد

در این قرارداد، طرف اول موجر است که تجهیزات نمایشگاهی را در اختیار طرف دوم قرار می‌دهد. معمولا اشخاص حقوقی در قالب مراکز و شرکت‌های مختلف، تجهیزات نمایشگاهی را اجاره می‌دهند و به ندرت پیش می‌آید که طرف اول قرارداد، شخصیت حقیقی باشد. طرف دوم قرارداد، مستاجر است که می‌تواند شخصیت حقیقی یا حقوقی داشته باشد.

برای تنظیم قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی، اولین قدم مشخص کردن دو طرف قرارداد و درج مشخصات هویتی دقیق مربوط به آن‌هاست. در صورتی که وکیل یکی از طرفین، قرارداد را تنظیم می کند، مشخصات هویتی وکیل نیز باید در قرارداد ذکر شود.

  • موضوع قرارداد

بخش بعدی قرارداد مربوط به موضوع است که باید موضوع قرارداد به صورت واضح و روشن در آن بیان شود. موضوع قرارداد اجاره یا واگذاری تجهیزات نمایشگاهی به مشارکت‌کننده برای ارائه و معرفی محصولات و خدمات خود در نمایشگاه است. در این بخش باید مشخصات دقیق مربوط به تجهیزات اجاره شده به طور کامل قید شود.

  • مدت‌زمان قرارداد

در بخش بعدی قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی باید مدت زمان شروع و پایان قرارداد را مشخص کرد. مدت زمان شروع قرارداد از زمان تحویل تجهیزات به مستاجر است و زمان پایان قرارداد، زمانی است که در آن تاریخ مستاجر باید تجهیزات را بر اساس شرایط و تعهدات قیده شده، به موجر بازگرداند. مدت زمان قرارداد معمولا به صورت روزانه یا هفتگی است و باید با توجه به مدت زمان برگزاری نمایشگاه تعیین شود. در ضمن به جز تاریخ، معمولا ساعت شروع و پایان قرارداد نیز مشخص می‌شود.

  • مبلغ یا اجاره‌بها در قرارداد

در بخش اجاره‌بها در قرارداد باید مبلغ اجاره‌ی تجهیزات به صورت رقم و حروف ذکر شود. مبلغ اجاره می‌تواند به صورت یکجا یا به صورت قسطی پرداخت شود و مدل پرداختی بر اساس توافق فی‌ما‌بین دو طرف، تنظیم می‌شود.

همینطور بخوانید: اجاره صندلی و میز

ممکن است برخی مراکز اجاره تجهیزات مبلغی را به عنوان بیعانه دریافت کنند و مابقی مبلغ را در قالب چک از مستاجر بخواهند یا اینکه موجر از مستاجر اجاره روزانه تجهیزات را درخواست کند. در هر صورت شرایط و روش پرداخت مبلغ اجاره باید به صورت دقیق در قرارداد توضیح داده شود.

مثلا باید مشخص شود که پرداخت از طریق چه روشی انجام می‌شود (نقدی، چک، کارت‌خوان و…)، در چه زمانی انجام می‌شود (قبل از تحویل، بعد از تحویل، به صورت روزانه و…)، چه مدارکی برای تایید پرداخت لازم است (رسید، فیش، قبض و…) و چه مسئولیت‌هایی در صورت تاخیر یا عدم پرداخت وجود دارد (جریمه، توقف خدمات، فسخ قرارداد و…).

  • تعهدات موجر

بخشی از شرایط اجاره تجهیزات نمایشگاهی مربوط به تعهدات موجر یا اجاره‌دهنده است. برخی از مهم‌ترین تعهدات موجر در این قراردادها عبارتند از:

  • ارائه تجهیزات نمایشگاهی کارآمد و سالم
  • تحویل تجهیزات در تاریخ مقرر بر اساس قرارداد
  • پذیرش مسئولیت تعمیر و نگهداری تجهیزات
  • آموزش استفاده از تجهیزات در صورت لزوم
  • پشتیبانی و سایر خدمات مربوطه در صورت بروز مشکل در تجهیزات
  • تعهدات مستاجر

تعهدات و وظایف مستاجر یا اجاره‌گیرنده نیز در قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی مشخص می‌شود. برخی از مهم‌ترین تعهدات مستاجر عبارتند از:

  • عدم واگذاری تجهیزات به شخص ثالث (درصورت توافق طرفین)
  • پرداخت اجاره‌بها در زمان معین و با توجه به مدل پرداختی که در قرارداد قید شده است
  • امین و امانت‌دار بودن مستاجر عدم تخریب تجهیزات

*در صورت خرابی، جریمه و جبران خسارات با توجه به موارد مندرج در قرارداد خواهد بود.

شرایط اجاره تجهیزات نمایشگاهی و فسخ قرارداد

شرایط خاصی ممکن است منجر به فسخ قرارداد شود. این شرایط باید در همان ابتدای تنظیم قرارداد مشخص شده باشد. مثلا باید مشخص شود که در چه شرایطی، هر یک از طرفین می‌توانند قرارداد را فسخ کنند (با اطلاع قبلی، با پرداخت جریمه، با رضایت طرف مقابل و…)، چه مدارکی برای تایید فسخ قرارداد لازم است (صورت‌جلسه، حواله، تحویل‌نامه و…) و چه مسئولیت‌هایی در صورت فسخ قرارداد وجود دارد (جبران خسارت، پرداخت جریمه و…).

 شرایط اجاره تجهیزات نمایشگاهی و فسخ قرارداد

شرایط خاصی ممکن است منجر به فسخ قرارداد شود. این شرایط باید در همان ابتدای تنظیم قرارداد مشخص شده باشد. مثلا باید مشخص شود که در چه شرایطی، هر یک از طرفین می‌توانند قرارداد را فسخ کنند (با اطلاع قبلی، با پرداخت جریمه، با رضایت طرف مقابل و…)، چه مدارکی برای تایید فسخ قرارداد لازم است (صورت‌جلسه، حواله، تحویل‌نامه و…) و چه مسئولیت‌هایی در صورت فسخ قرارداد وجود دارد (جبران خسارت، پرداخت جریمه و…).

نمونه قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی

قرارداد اجاره انواع تجهیزات نمایشگاهی توسط مراکزی که این تجهیزات را ارائه می‌دهند، تنظیم می‌شود. البته این قراردادها همچون تمامی قراردادهای اجاره، بندهای مخصوص دارند و تمامی قوانین و مقررات مربوط به اجاره در قانون مدنی باید در آنها رعایت شود. در واقع با بررسی یک نمونه قرارداد اجاره می‌توانید تمامی موارد و نکات مهم در این قراردادها را ارزیابی کنید.

اما اگر به دنبال قراردادهای مخصوص اجاره تجهیزات نمایشگاهی هستید، کارشناسان ما می‌توانند شما را راهنمایی کنند. برای دانلود رایگان نمونه قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی می‌توانید با کارشناسان ما در نوین رنتر ارتباط بگیرید تا نمونه قرارداد را در اختیارتان قرار دهند.

جمع‌بندی

اجاره غرفه‌ها و تجهیزات نمایشگاهی یکی از رایج‌ترین اموری است که کسب‌وکارهای مختلف برای معرفی، فروش و عرضه محصولات و خدمات خود در نمایشگاه‌ها انجام می‌دهند. با اجاره تجهیزات نمایشگاهی، در بسیاری از هزینه‌های اضافی صرفه‌جویی می‌کنید و می‌توانید بودجه خود را هوشمندانه‌تر خرج کنید.

البته باید شرایط اجاره تجهیزات نمایشگاهی را هم در نظر داشته باشید. برخی از مراکز اجاره این تجهیزات، مقررات پیچیده‌ای دارند که کسب‌وکارها را از اجاره ملزومات نمایشگاهی پشیمان می‌کند. ما در نوین رنتر کنار شما خواهیم بود تا انواع تجهیزات و ملزومات نمایشگاهی مورد نیاز را با قیمت مناسب و قرارداد منطقی در اختیار داشته باشید. برای تنظیم قرارداد اجاره تجهیزات نمایشگاهی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

پاسخگوی شما هستیم